Šur tur LVnetā esmu pamanījis saiti uz portālu riiga.lv. Lapa ir izveidota, lai tā izskatītos saistīta ar draugiem.lv un iegūstot lietotāju uzticību- izkrāpt viņu e-pastus/paroles.
Citāts no lapas:
Ja Tu esi reģistrējies draugiem.lv, tad vari ienākt ar to pašu e-pastu un paroli.
Godīgi sakot, es pats gandrīz uzķēros. Sestais prāts pateica priekšā, ka lapa visdrīzāk ir phishing mēģinājums- ievadot kaut kādus nejaušus simbolus pie paroles un e-pasta, vispirms formas dati tiek aizsūtīti uz riiga.lv/d un pēc tam pieprasījums tiek redirektēts uz draugiem.lv. Droši vien dati tiek saglabāti un tie pavisam noteikti netiks izmantoti labos nolūkos.
Kā tagad ir moderni teikt- bilde piemiņai:

$ whois riiga.lv
% Information from TLD .lv whois service.
% Please visit http://www.nic.lv/DNS/ for more information.
domain: riiga.lv
descr: Dariush, Zand
admin-c: 60675-LUMII
tech-c: 60675-LUMII
nserver: ns1.register.eu
nserver: ns2.register.eu
changed: dns-reg@nic.lv 20080409
source: LUMII
person: Customer Service Register NV
address: none
phone: +32.22473700
fax-no: +32.22473701
e-mail: info@register.be
nic-hdl: 60675-LUMII
source: LUMII
Komentāri
Pievienot jaunu komentāru